Πόσο καλοί είστε να εντοπίζετε το ψέμα;
Λοιπόν, οι περισσότεροι δεν είμαστε και τόσο καλοί. Το ένστικτό μας εντοπίζει έναν ψεύτη και, μάλιστα, με πολύ καλές πιθανότητες επιτυχίας, αλλά το συνειδητό μας μυαλό πολλές φορές στέκεται εμπόδιο. Έρευνες Γραφειο ιδιωτικων ερευνων, έχουν δείξει ότι δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι κάποιος θέλει να μας ξεγελάσει επίτηδες.
Ευτυχώς, υπάρχουν σημάδια που μπορούμε να ψάξουμε να δούμε όταν προσπαθούμε να εντοπίσουμε ένα ψέμα. Αυτό μπορεί να γίνει όταν ψάχνουμε ασυνέπεια ανάμεσα στη λεκτική και τη μη λεκτική επικοινωνία, σημάδια stressστη γλώσσα του σώματος και τις εκφράσεις του προσώπου.
Παρακάτω σας δείχνουμε τα πιο συνηθισμένα σημάδια της γλώσσας του σώματος κάποιου που ψεύδεται. Φυσικά, ντετεκτιβ Αθηνα, δεν είναι οι απόλυτες αποδείξεις, απλά ενδείξεις, καθώς όλα αυτά θα μπορούσαν να σημαίνουν ότι κάποιος διαφωνεί με αυτά που λέτε ή απλά δεν είναι ειλικρινής μαζί σας.
1. Κάλυψη του στόματος
Αυτή είναι μια ενστικτώδης χειρονομία που εμφανίζεται στα πρώτα χρόνια της παιδικής ηλικίας. Ένας ψεύτης καλύπτει το στόμα του με το χέρι του, σαν να θέλει να εμποδίσει τις ψεύτικες λέξεις να ειπωθούν. Θα μπορούσαν να είναι απλά μερικά δάχτυλα που σκεπάζουν το στόμα ή ολόκληρη η παλάμητο νόημα δεν αλλάζει.
Μερικοί άνθρωποι προσπαθούν να μεταμφιέσουν αυτή τη χειρονομία της κάλυψης του στόματος κάνοντας έναν ψεύτικο βήχα.
Αν το άτομο που χρησιμοποιεί αυτή τη χειρονομία είναι το άτομο που μιλάει, σημαίνει ότι μάλλον ψεύδεται. Παρόλ’ αυτά, αν είναι ο ακροατής, μπορεί να σημαίνει ότι αισθάνεται ότι εσείς δεν είστε απόλυτα ειλικρινείς και ευθείς μαζί του.
Η κάλυψη του στόματος μπορεί να εμφανιστεί και σαν χειρονομία Σσσσς, όπου το ένα δάχτυλο τοποθετείται κάθετα στα χείλη. Αυτή τη χειρονομία χρησιμοποιούσε μάλλον η μητέρα ή ο πατέρας του ατόμου όταν ήταν παιδί. Ως ενήλικας, το άτομο τη χρησιμοποιεί ως μια προσπάθεια να πει στον εαυτό του να μην μιλήσει για το πώς αισθάνεται.
2. Το άγγιγμα της μύτης
Ένα από τα πιο κοινά σημάδια του ψεύδους είναι το άγγιγμα της μύτης. Οι ενήλικες είναι πιο συνειδητοί για τα σημάδια του σώματος που κάνουν, όπως και πάλι χρησιμοποιούν την ίδια χειρονομία με τα χέρια. Παρόλα αυτά, ντετεκτιβ, το χέρι κινείται γρήγορα μακριά από το στόμα και καταλήγει σε ένα γρήγορο άγγιγμα της μύτης.
Μπορείτε να καταλάβετε τη διαφορά ανάμεσα σε μια φυσιολογική φαγούρα της μύτης και το άγγιγμα της μύτης που είναι αποτέλεσμα ψεύδους- η απλή φαγούρα μπορεί να ικανοποιηθεί με λίγο τρίψιμο ή ξύσιμο.
3. Το τρίψιμο του ματιού
Το τρίψιμο του ματιού είναι η προσπάθεια του εγκεφάλου να μπλοκάρει την απάτη. Αυτή η χειρονομία μπορεί να είναι ένα από τα πολλά σημάδια του ψεύδους, αν το άτομο που το κάνει είναι ο ομιλητής ή ένα σημάδι για να μπλοκάρει την αμφιβολία ή κάτι αηδιαστικό που βλέπει. Οι άντρες συνήθως τρίβουν τα μάτια τους έντονα, ενώ οι γυναίκες το κάνουν πιο ήπια και σύντομα.
4. Το πιάσιμο του αφτιού
Όταν ένα μικρό παιδί ακούει κάτι που δεν του αρέσει, καλύπτει και τα δυο αφτιά του σαν να εμποδίζει τον εαυτό του να ακούσει τον ήχο. Οι ενήλικες είναι πιο συνειδητοί με τις κινήσεις του σώματός τους, επομένως αντί για εμφανείς κινήσεις κάλυψης του αφτιού, μπορεί να πιάσουν γρήγορα τον λοβό του αφτιού. Αλλά και πάλι, αυτή είναι μια συμβολική προσπάθεια του ακροατή να μην ακούσει κάτι κακό: προσπαθεί να εμποδίσει τις λέξεις που ακούει βάζοντας το χέρι γύρω από ή πάνω στο αφτί ή τραβώντας τον λοβό του αφτιού.
5. Το ξύσιμο του λαιμού και η κάλυψη των ευαίσθητων σημείων του σώματος
Ο δείκτης (συνήθως του χεριού που γράφουμε) γρατσουνίζει την πλευρά του λαιμού κάτω από τον λοβό του αφτιού. Άλλο ένα σημάδι ψεύδους είναι το τρίψιμο του λαιμού κάτω από τον λοβό του αφτιού μερικές φορές. Αυτό είναι, επίσης, ένα σημάδι αμφιβολίας και διαφωνίας με αυτό που έχει ειπωθεί. Μπορεί να περιλαμβάνει περιοχές όπως ο λαιμός, στήθος, κεφάλι ή κοιλιά.
Συνεχίζεται...
Νίκος Φραγκιάς Founder CEO, Dynamic Equilibrium System
Comentarios